Hétfő este érkeznek haza a Lisszabonban rekedt román turisták

Hétfő este érkezik az országba az a 35 romániai turista, akik két napja várnak arra Lisszabonban, hogy hazaszállítsák őket, miután a portugál nemzeti légitársaság két bukaresti járatát is felfüggesztette. 

A helyzetért kizárólag a TAP portugál légitársaság okolható, amelytől nem kaptunk semmiféle előzetes tájékoztatást arról, hogy törlik a járatokat. Jelen pillanatban sem tudjuk, mi volt az oka a járatok felfüggesztésének” – nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek a Paralela 45 utazási ügynökség vezérigazgatója, Ondina Dobriban, hozzátéve, tudomása szerint a turisták a TAP Portugal hétfő esti járatával érkeznek Bukarestbe.

A Turisztikai Ügynökségek Országos Egyesülete (ANAT) hétfőn tiltakozását fejezte ki az ellen a szakszerűtlen mód ellen, ahogyan a portugál légitársaság a Lisszabonban rekedt román állampolgárok ügyét kezelte.

„A TAP Portugál törölte két, Lisszabon és Bukarest között közlekedő menettérti járatát, és nem magyarázta meg ennek okát. Úgy véljük, ez súlyos tiszteletlenség a társasággal együttműködő turisztikai ügynökségekkel, de főleg a turistákkal szemben, akik késve fognak visszaérkezni szabadságukról. Semmiféle hivatalos értesítést nem kaptunk arról, hogy mi történik, nem is tudjuk, mit mondjunk a turistáknak, akik minket hívnak, magyarázatot és segítséget kérve” – jelentette ki az ANAT elnöke, Alin Burcea. 

A Lisszabon és Bukarest között közlekedő, 1324-es számú járatot augusztus 27-én törölték, a turisták indulását az augusztus 28-án hajnalban induló járatra ütemezték át, azonban később ezt is felfüggesztették. 

Mihai Tudose miniszterelnök hétfőn Facebook-bejegyzésben közölte, kérte a lisszaboni konzul visszahívását, amiért nem kezelte megfelelően a repterén rekedt turisták helyzetét. 

Kimaradt?