Kiiktatják a fölösleges bürokráciát a családorvosok munkájából

Bürokrácia-mentesítik a családorvosok munkáját, kiiktatják a fölöslegesnek vélt iratokat, jelentette be szerdán Florian Bodog egészségügyi miniszter. 

„Mentesítjük a bürokráciától a családorvosok munkáját, kiiktatjuk a fölöslegesnek bizonyuló iratokat, és vizsgáljuk annak lehetőségét, hogy a betegszabadságok kiírása is elektronikus úton történjen, hogy ezen a területen is csökkentsük a bürokráciát" - nyilatkozta Florian Bodog a kormányülés elején. Az egészségügyi tárca vezetője elmondta, minden fontos szereplővel konzultáltak ez ügyben és szerdán iktatta a kormányfőtitkárságon a bürokrácia-mentesítés javasolt ütemtervét. A miniszter elmondta, minden fontos intézkedést teljesen átláthatóan, széleskörű konzultációkat követően hoznak meg a minisztériumban.

Mihai Tudose kormányfő július 27-én szólította fel Florian Bodog szakminisztert, hogy két héten belül dolgozzon ki egy tervezetet az egészségügyben tapasztalható bürokrácia csökkentésére. Erre azt követően került sor, hogy Magda Vasiliu televíziós személyiség éles hangú Facebook-bejegyzésben bírálta a hazai egészségügyi rendszert uraló bürokráciát. A hírbemondó nyolcéves fiát rákkal diagnosztizálták, jelenleg Olaszországban van kezelésen, édesanyjával együtt. 

Kimaradt?