Ekkora lesz a gyermeknevelési támogatás felső határa

Felső határt készül megszabni a kormány a gyermeknevelési támogatás​ - jelentette be vasárnap este Lia-Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter.

A felső határ 1800 euró lenne. 

"Legutóbb, amikor szóba került ez a téma, nem voltunk megfelelően felkészülve, mert éppen a bértörvényen dolgoztunk, azóta azonban számba vettük a lehetőségeket, és eljutottunk a végső változathoz. 1 800 euróban állapítjuk meg a gyed felső határát, Európa-szinten is ez a maximális összeg, ennél többet senki nem fog majd kapni" - fogalmazott a tárcavezető, hozzátéve, hogy legtöbb két héten belül elkészül az erről szóló sürgősségi rendelet tervezete. 

A minisztert arról kérdezték a műsorban, hogyan lehetséges, hogy jelenleg is van olyan személy, aki 159 348 lejes gyedet kap havonta, annak ellenére, hogy erről már voltak viták. 

"Nem hiszem, hogy bárki is gondolt volna arra, hogy havonta 1,5 milliárd régi lejes támogatást kell majd kifizetni egyetlen gyermek után. Minderre lehetőséget biztosít a jelenlegi törvény, de mi változtatunk rajta, hogy ne alakuljanak ki többé ehhez hasonló helyzetek" - mondta a miniszter. 

Kapcsolódók

Kimaradt?