Kormányfő: 600 millió euróból bővítik a készenléti felügyelőség eszközállományát


-A A+

600 millió eurós költségvetésű projekt keretében tervezik felújítani és bővíteni a készenléti felügyelőség gépjármű- és eszközállományát - jelentette be szerdán Mihai Tudose miniszterelnök. 

A kormányfő szerint a Raed Arafat belügyi államtitkárral, illetve Carmen Dan belügyminiszterrel folytatott egyeztetést követően állapodtak meg a projekt részleteiben, amelyet "a következő két-három évben" fognak kivitelezni. 

Tudose azt mondta, a 600 millió euró nagy része európai uniós alapokból származik majd, Romániának "kis összeggel" kell majd hozzájárulnia a beszerzésekhez. 

Raed Arafat a téma kapcsán hangsúlyozta, a 600 millió euróból többek között lecserélik a tűzoltóautók 41 százalékát (azokat, amelyek több mint 30 éve használatban vannak), létrás tűzoltóautóval látnak el minden, 20 ezer lakosnál nagyobb várost, amelyben vannak 8-10 emeletes tömbházak, illetve 250 új mentőautót is vásárolnak. Emellett tervezik egy nagy és négy közepes méretű tűzoltóhajó beszerzését, továbbá nehéz terepen is bevethető kereső helikopterek és egyéb felszerelések vásárlása is szerepel a tervek között.
EZT OLVASTA MÁR?

X