A fesztiválszezonban sem tétlenkedik a BBTE

A nyári fesztiválidőszak több rendezvényére tudománynépszerűsítő előadásokkal és foglalkozásokkal készül a Babeș–Bolyai Tudományegyetem.

A Tusnádfürdőn hamarosan sorra kerülő 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban, Tusványoson július 19-én szerdán előadásokkal és foglalkozásokkal várják az egyetem képviselői az érdeklődőket. A BBTE székelyudvarhelyi tagozatának oktatója, Dósa Zoltán Szex és hűhó. Hamisított szimmetriák a párkapcsolatban előadása hallgatható meg 11 órától. Ezt követően 12 órától a BBTE kézdivásárhelyi oktatói és diákjai szakmai kerekasztal-beszélgetést szerveznek Biztos pont: a pedagógus címmel. A folytatásban 15 órától Tanulni vagy dolgozni? Háromszéki fiatalok jövőképe címmel tart előadást Cziprián-Kovács Loránd, a BBTE sepsiszentgyörgyi tagozatának oktatója. A Tusványos ideje alatt zajló részletes egyetemi programkínálat elérhető a következő Facebook-eseményen.

Az idéni Kolozsvári Magyar Napokon több helyszínen is ismeretterjesztő és kikapcsolódásra alkalmas programmal várja a fesztiválozókat az egyetem. Augusztus 17 és 20. között a Farkas utcai főépület előtt a BBTE információs sátorban tájékozódni lehet az egyetem magyar, román, német, angol és más idegen nyelvű oktatási kínálatáról, a felvételi helyekről, a felvételi követelményekről és az ösztöndíjlehetőségekről. A Farkas utcában zajló Múzeum sétányon, az egyetem főépületében és különböző szabadtéri helyszíneken az egyetem intézetei színes programkínálattal készülnek a magyarnapozók számára. A Kolozsvári Magyar Napokon zajló BBTE-s programokról részletesen lehet tájékozódni majd az egyetem honlapján és Facebook-oldalán.

A Marosvásárhelyen július 6–9. között megszervezett VIBE fesztiválon, a VIBE Koli keretében tudománynépszerűsítő előadásokkal, kiállítással, gyermek- és élménypedagógiás foglalkozásokkal vett részt az egyetem.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?