Így készül a rendőrség az Electric Castle fesztiválra


-A A+

Fémdetektorral vizsgálják át az Electric Castle fesztiválra érkezőket és csomagjaikat, az autókat pedig pirotechnikai szempontból is átvizsgálják, jelentette be szerdán a Kolozs megyei rendőr-főkapitányság vezetője, Ciprian Miron.

Ezek az óvintézkedések újdonságnak számítanak az öt éves fesztivál történetében. A hatóságok mindent megtesznek a bonchidai fesztivál biztonsága érdekében.

„25-30 000 résztvevőre számítunk minden nap. A fesztivál ötödik kiadásához érkezett, és mostantól kezdődően 24 órából 24-ben pirotechnikai ellenőrzéseket végzünk, erre szakosodott rendőrök segítségével. A nagyszebeni kutyás rendőrök is három csapattal segítik az ellenőrzést" - nyilatkozta Ciprian Miron egy sajtótájékoztatón, leszögezve, hogy semmi nem utal arra, hogy bárki merénylet elkövetésére készülne, egyszerűen csak biztonságosabbá akarják tenni a rendezvényt az új intézkedésekkel.

A rendőrség vezetője szerint a fesztivál helyszínére minden gépjármű egyegyteln kapun keresztül fog bejárni, így a szolgáltatók és a fellépők autóit is átvizsgálják majd. Bonchida község területén naponta 100 rendőr, 100 csendőr, 50 katasztrófavédelmis, több orvos és elsősegélynyújtó önkéntes fog szolgálatot teljesíteni a fesztivál ideje alatt.

„Az elmúlt öt évben az EC bebizonyította az infrastrukturális vagy időjárással kapcsolatos gondok ellenére, hogy egy sikeres rendezvény, amely által a megye is nyer. Mi is és a hatóságok is azon dolgozunk, hogy Kolozs megyét népszerűsítsük és hogy megmutassuk a fesztiválozóknak, hogy egy jól szervezett eseményről van szó" - nyilatkozta Andi Vanca, a fesztivál kommunikációs igazgatója.A Kolozs megyei rendőr-főkapitányság vezetője szerint tavaly 19 személynél találtak etnobotanikus szereket, súlyosabb eseteket nem észleltek. Az Electric Castle fesztiválra idén július 12-e és 16-a kerül sor Bonchidán, ahol több mint 250 művész lép színpadra.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X