Újjáépítik Erdővidék úthálózatát

Nagybaconban tartott kihelyezett tanácsülést a háromszéki önkormányzat, ahol arról számoltak be, hogy elkészült az Erdővidék úthálózatának újjáépítését célzó két uniós pályázat, amelyet Brassó, illetve Hargita megyével partnerségben fognak benyújtani.

„Ez olyan nagy léptékű projekt, amely révén ötven kilométernyi megyei utat építenek teljesen újjá Málnásfürdő–Mikóújfalu–Nagybacon–Bibarcfalva–ágostonfalvi híd–Brassó megyehatár és Barót– Olasztelek–Vargyas–Hargita megye határ útvonalon” – számolt be Tamás Sándor.

A Kovászna megyei tanácselnök kifejtette: bíznak abban, hogy a pályázat elbírálása már idén megtörténik és a közbeszerzési eljárást követően két éven belül elkezdik a munkálatokat. Azzal a kéréssel fordult erdővidéki önkormányzatokhoz, hogy az elkövetkező másfél-két évben végezzék el a szükséges munkálatokat, a víz és szennyvízrendszerek elhelyezését, hogy a későbbiekben ne legyen szükség az út feltörésére.

A háromszéki önkormányzat ezen a héten adja le pályázatát Gyulafehérváron a pályázatot a Központi Fejlesztési Régió Ügynökségéhez. A tanácsülésen szavaztak még két térfigyelő rendszer kiépítéséről: Előpatak községben Hete bejáratánál és Árapatak központjában illetve Zágonban a Nagyborosnyó felőli bejáratnál helyeznek ki kamerákat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?