Zöld út: hamarosan kikerülnek Kolozsváron a hiányzó helységnévtáblák is

Aláírták az építkezési engedélyeket a városházán a hiányzó helységnévtáblákra is - tájékoztat Facebook-oldalán Oláh Emese alpolgármester.

A kolozsvári elöljáró múlt héten közölte, hogy a táblák kihelyezéséhez szükség volt az országos útügyi hatóság engedélyére is, amelyet meg is kaptak.

Az első tábla a város szászfenesi bejáratához május 16-án került ki, a többire azért nem kerülhetett sor, mert a szóban forgó területek nem a városháza tulajdonában vannak. Az alpolgármester május 16-án elmondta, a többi bejáratnál a közúti társaság területére kell építési engedélyt kiállítaniuk, és a társaság még nem válaszolt a megkeresésükre. "A város többi bejáratához is megvan már az urbanisztikai engedély, csak várjuk a közutaktól a beleegyezést, hogy tudjuk kiállítani az építési engedélyt és tudjuk kihelyezni a táblákat" - jelentette ki az alpolgármester. Csütörtökön minden akadály elhárult, megkapták a szükséges engedélyeket.

Emil Boc polgármester április elején jelentette be, hogy nem fellebbez a helységnévtábla-ügyben hozott első fokú ítélet ellen, és többnyelvű helységnévtáblákat tetet Kolozsvár bejárataihoz. Közölte, hogy a szabványos helységnévtáblára a város román neve (Cluj-Napoca) alá kerül a magyar Kolozsvár és a német Klausenburg városnév.

Kapcsolódók

Kimaradt?