Otthon érzik magukat a medvék Tusnádfürdőn

 

Korábban Tusnádfürdő polgámestere azt nyilatkozta, hogy a medvék annyira megszokottá váltak a településen, mint a kóbor kutyák. Ezt bizonyítja a napokban készült videó is.

A Facbookon közzétett felvételen egy medve és két bocs fényes nappal járkál Tusnádfürdő utcáin. Látszik, amint az állatok előbb egy ház bejárata előtt sertepertélnek, majd az anyamedve kiszalad az úttestre. Egy autó miatt arrébb húzódnak, majd a kutyák is megjelennek, hogy elűzzék őket. Az egyik bocs hátramarad, alig tudja utolérni a menekülő anyját.

Tusnádfürdőn...

Posted by Piroska DP on Sunday, June 25, 2017

Albert Tibor, Tusnádfürdő polgármestere korábban azt nyilatkozta az Agerpresnek, hogy már nem tudják számon tartani az erdőből érkező medvéket, amelyek az utcákon keresnek élelmet maguknak. „Mondtam a kollégáimnak, hogy hívják a környezetvédelmiseket, beszéljünk velük és lássuk, hogy mihez kezdjünk" - mondta a polgármester.

Szerinte a környezetvédelmi ügynökség sem tehet sokat a probléma megoldására, mert "a törvényeket úgy alkották, hogy a medvét jobban védik, mint az embereket". Szerinte a medvék elszaporodtak, nem elég nagy a környező erdőkben a területük és ezért jönnek a telepre eleség után kutatva.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?