Ismét pusztított a medve a Hargita megyei Bögözben

Bögözben az utóbbi hetekben több alkalommal is megfordult a medve, akkor a Szűkő utcában lakók életét keserítette, szombat hajnalban pedig a főúton garázdálkodott – értesítette portálunkat a községháza.

A Hargita megyei település Székelyudvarhely felöli bejáratánál a bal oldali házak kerítését törte le és 30 csirkét puszított el a nagyvad, az állományból csak egy kakas maradt életben. Az érintettek, a szomszédság és az egész faluközösség reméli, hogy az illetékes hatóságok lépnek ez ügyben.

Farkas Mózes polgármester azt nyilatkozta, hogy nem hagyja annyiban az ügyet. „Lassan az emberek a saját kertjükben sem érzik biztonságban magukat. Már több kár volt a faluban, a major is jelezte, hogy az Omlásnál is látott medvét és nagyon elszaporodtak ezek a vadak. Volt, akinek a nyulait pusztította el, a kerítésről és veteményeskertekről nem is beszélve. Szűkőben van olyan gazdaság, ahová rendszeresen bejár a medve" – mondta az elöljáró.

Szombat hajnali 3 órakor a kutyák jelzésére lettek figyelmesek Csáki Mózesék, akik a falu legelső házában élnek. A medvét a tyúkoktól hangoskodással riasztották el és siettek értesíteni a szomszédot. Sajnos onnan jött a medve, ezért ott már feldúlta a hátsó udvart és lemészárolta a majorságot. Stefan Mózeséknél a 425-ös házszám alatt a szárnyasokból sem csirke, sem tyúk nem maradt, csak egy kakas menekült meg.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?