A BBTE újra szerepel a QS nemzetközi egyetemi rangsorban

A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem idén is szerepel a felsőoktatási intézmények reprezentatív nemzetközi rangsorában.

A frissen megjelent adatok szerint a BBTE egyike annak a négy romániai felsőoktatási intézménynek, amelyek az oktatási és kutatási kritériumok alapján felállított QS nemzetközi egyetemi rangsorban jelen vannak.

Tudományos kutatási kritériumok alapján a BBTE a romániai egyetemek közül a legelső helyet foglalja el a QS egyetemi rangsorban, országos szinten I. helyen szerepel. Ez az eredmény egybecseng a legutóbb nyilvánosságra hozott Leiden-rangsorral, amelyben a BBTE volt az egyedüli beválasztott romániai egyetem, mivel túllépte a nemzetközi láthatóságnak egy bizonyos küszöbét.

Ebben az évben a QS (World University Rankings) rangsorban, amelybe a világ közel 1000 egyetemét válogatták be, a BBTE nemzetközi szinten a 701–750. helyen szerepel a jászvásári Alexandru Ioan Cuza Egyetem, a Temesvári Nyugati Tudományegyetem és a Bukaresti Tudományegyetem mellett.

Tudva azt, hogy nemzetközi szinten közel 26000 egyetem létezik, az idei eredmény a Babeș–Bolyai Tudományegyetemet a világ egyetemeinek legelső 3%-ba helyezi.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?