Visszakerült a kétnyelvű helységnévtábla Méra bejáratához

Hosszas egyeztetés és utánajárás után pénteken újra kikerült a kétnyelvű helységnévtábla a Kisbács községhez tartozó Méra bejáratához, amelyet felújításra hivatkozva távolították el, a munkálatok után viszont nem került vissza csak egy román nyelvű tábla.

 „A helyi RMDSZ-es tanácsosok többször is jelezték a polgármesternek a hiányosságokat, köztük Deák Ferencz, a Kisbács községi szervezetünk elnöke is, de az ügy nem oldódott meg, ezért két beadványt is letettem a Kolozs Megyei RMDSZ nevében a Kolozs Megyei Prefektúrán, és személyesen is felvettem a kapcsolatot Kisbács község polgármesterével. A sok utánajárás meghozta eredményét, ugyanis ma értesített a polgármester, hogy a tábla visszakerült a helyére” – nyilatkozta Csoma Botond, az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének elnöke.

Az elmúlt időszakban az RMDSZ Kolozs megyei szervezete összesítette azokat a településeket, ahol sérülnek a 215-ös törvény által szavatolt nyelvhasználati jogok. Ezeken a településeken a helyi tanácsosok közreműködésével fogják kérni a jogok betartását. Ha ezen az úton nem sikerül érvényt szerezni a magyar közösség érdekeinek, akkor a mérai esethez hasonlóan a prefektusi hivatalhoz fordulnak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?