Károkat okoztak a felhőszakadások Erdélyben

Károkat okozott a viharos időjárás csütörtökön több erdélyi településen. A készenléti felügyelőségnek bőven akadt dolga.

Máramaros megyében három településen okozott károkat a felhőszakadások miatt hegyoldalakról lezúduló víz, a 18-as jelzésű országút egy szakasza beomlott, tájékoztatta az Agerprest a prefektúra.

Alsóróna településen jelentős mennyiségű víz folyt le a hegyoldalakról, több szakaszon tönkretette az országutat és több háztartást is elöntött.  A községben a 18-as út egyik támasztófala beszakadt 7-8 méteres szélességben. A forgalmat jelzőlámpákkal irányítják és a rendőrség is a helyszínen van.

Felsőrónán 30 kertet, udvart és pincét árasztott el a víz. Rónaszéken a víz elöntötte az úttestet.  A hatóságok több helyszínre is kivonultak, hogy felmérjék a víz által okozott károkat és megmentsék a lakosság háztartásait és javait az áradásoktól.

Fehér megyében egy községi utat tett tönkre az áradás Havasgyógyteksesty és Rajkány településen. Egy patak kiöntött medréből és 0,3 hektár mezőgazdasági területet árasztott el, valamint öt kishidat tett járhatatlanná, tájékoztatott a Fehér megyei készenléti felügyelőség.

Több településen is jelezték a hatóságok, hogy a csütörtöki heves esőzések károkat okoztak. Fehér megyében összesen 5,5 kilométer községi útszakasz vált használhatatlanná az esőzés miatti áradásokat követően. Az árvíz okozta károk mérséklésére több önkéntes tűzoltócsapat és a rendőrség is közbelépett.

Kapcsolódók

Kimaradt?