„Aggasztó, hogy a medvék már a vasútállomásokon járkálnak”

Aggasztónak tartja Fodor István, Sepsibodok polgármestere, hogy egyre gyakrabban sétálnak medvék a háromszéki településeken.

Az elöljáró arra reagált, hogy szerdáról csütörtökre virradóan két medve közelítette meg a település vasútállomását, egyiküket pedig elütötte a vonat. "Ahelyett, hogy az erdőben járkáljanak, a medvék a sepsibodoki vasútállomáson járkálnak. Jó, hogy nem mentek be a jegypénztárhoz. Eléggé veszélyes, mert éjjel, hajnalban is jönnek a vonatokhoz az emberek” – nyilatkozta a polgármester az Agerpresnek.

Fodor István kifejtette, nem mondhatja az ingázóknak, hogy ne menjenek dolgozni, ha félnek a medvéktől, hanem üljenek otthon. Szavai szerint a község lakói háborognak, és a hatóságokon kérik számon, hogy már a vasútállomáson ólálkodnak a medvék. Emlékeztetett, hogy az elgázolt medvének volt egy társa is.

„Még volt vele egy medve, amelyik el sem akart menni a helyszínről. Visszatért kétszer-háromszor. Jó, hogy nem történt tragédia, nem támadt rá a vasúti alkalmazottra" - nyilatkozta Fodor István.

A polgármester elmondta, a medvék már többször garázdálkodtak idén a község területén, az emberek már félnek kimenni az utcára, az önkormányzat pedig tehetetlen az ügyben, hiszen aláírásokat gyűjtöttek, a minisztériumokhoz fordultak, de nem kaptak választ.

"Ha lelősz egy medvét fizetsz, (...) de egy emberi életért senki nem fizet (...). Nem tudom hová jutunk, ha így folytatódik (...) meg kell találni a módját, hogy a medvék az erdőben, az emberek a faluban lakjanak" - mondta a polgármester.

A Kovászna megyei rendőrség szóvivője, Nicoleta Tolvaj-Marin az Agerpresnek azt nyilatkozta, hogy a medvére egy vasúti munkás talált rá, aki azonnal értesítette a hatóságokat az 112-es egységes sürgősségi hívószámon.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?