Bombariadó egy szatmárnémeti iskolában

Bombariadó volt péntek délben a Szatmárnémeti Avram Iancu Általános Iskolában. A Szatmár Megyei Rendőrség, a Csendőrség és a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) kivonult a helyszínre. Az ügyet a SRI vizsgálja.

Pénteken kevéssel dél előtt érkezett a hívás a 112-es egységes szegélhívó telefonszámra, mely szerint bomba van az egykori 14-es számú általános iskola egyik termében. A rendőrség azonnal a helyszínre küldött egy egységet, amely megkezdte az épület evakuálását.bombariado2

A helyszínre érkezett szakemberek megkezdték az épület átkutatását, ám valamivel több, mint fél óra munka után minden kétséget kizáróan megállapították: a riadó hamis volt, semmilyen bomba nincs az épületben.

Ezzel együtt valamennyi diákot, tanárt hazaküldtek. Az intézmény vezetője elmondta, az iskolában közel 730 gyerek tanul, de ő személy szerint senkit sem gyanúsít. „Nem vagyunk mi nyomozó hatóság. Ezt meghagyjuk a SRI-re, ők nyomoznak tovább az ügyben", tette hozzá.

Roxana Cristea, a Szatmár Megyei Rendőrség sajtószóvivője elmondta, egy gyermekhang jelentette be a bombariadót. A hívás a Károlyi út egyik nyilvános telefonfülkéjéből jött.

Ha  megtalálják a hamis riadót leadó személyt, felelőtlen tettéért  akár 2500 lejes büntetést is kaphat.

Kimaradt?