Tizennégy Hargita megyei fiatal szeretne csendőr lenni, csatlakozz te is

Még két napig, május 26-ig jelentkezhetnek csendőrnek azok a fiatalok, akik ebben a szakmában látják a jövőjüket. A belügyminisztérium, valamint a védelmi minisztérium felsőoktatási intézményeibe eddig 14 Hargita megyei fiatal nyújtotta be a jelentkezési iratcsomóját.

A csendőrségen továbbra is várják a jelentkezőket, akik több intézmény közül választhatnak. A jelentkezők a bukaresti Alexandru Ioan Cuza Rendőrakadémia hároméves csendőri képzésére, a Henri Coandă Légierő Akadémián az aeronautikai menedzsment fakultásra, valamint a fălticeni-i Petru Rareş Katonai és Csendőraltiszti Iskolába is jelentkezhetnek. A 14 jelentkező közül az egyik Hargita megyei fiatal biztosra ment, két intézmény képzésére, az Alexandru Ioan Cuzara és Petru Rareşre is beiratkozott.

​Utóbbira, vagyis a csendőraltiszti iskolába szóló jelentkezési iratcsomókat még június 16-ig be lehet nyújtani a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőségnél – hívta fel közleményében a figyelmet az intézmény.

További információkat a csendőrség csíkszeredai, Márton Áron utca 74. szám alatti székhelyén, 8 és 16 óra között lehet kérni, ahol a humánerőforrással foglalkozó szakemberek szívesen adnak tanácsot, illetve a feltételeknek megfelelő felkészülésről is útbaigazítást adnak.

A jelentkezéshez szükséges feltételek között szerepel, hogy a beiratkozó diák nem lehet idősebb 27 évesnél, román állampolgársággal és romániai lakhellyel kell rendelkeznie, ismernie kell a román nyelvet, pszichológiai, fizikai és egészségi szempontból is megfelelő állapotban kell lennie, érettségi diplomával kell rendelkeznie, nem lehet büntetett előéletű. A fiúnak legkevesebb 170, míg a lányoknak 165 centiméter magasnak kell lenniük, illetve nem lehet látható tetoválásuk.

A magyar és a roma kisebbség számára fenntartott helyekre jelentkezőknek egy, más etnikumhoz tartozásukat igazoló dokumentumot is csatolniuk kell az iratcsomóhoz, amelyet egy kisebbségi szervezet állít ki. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?