Módosítani kell az élelmiszerpazarlás csökkentését előíró törvényt, ezért nem lépett érvénybe vasárnap

Módosítani kell az élelmiszerpazarlás csökkentését előíró törvényt, ezért nem jelentek meg a jogszabály alkalmazási normái - mondta vasárnap Nagyváradon Petre Daea mezőgazdasági miniszter.

Daea úgy nyilatkozott az Agerpres hírügynökségnek, hogy a törvényt közelíteni kell a realitáshoz, ugyanis bizonyos kitételei jelenleg nem ültethetők gyakorlatba. Az élelmiszerpazarlás csökkentését célzó törvényt május 21-étől kellett volna alkalmazni, de - amint azt a mezőgazdasági miniszter is elismerte - még most, a Hivatalos Közlönyben való megjelenése után 6 hónappal sincsenek leszögezve az alkalmazási normái, amelyeket kormányhatározatban kellene rögzíteni.Ennek az az oka, tette hozzá Daea, hogy a normák kidolgozásával megbízott személyek több olyan észrevételt is megfogalmaztak, melyek törvénymódosítást indokolnak. A jogszabály közvitára bocsátott változata a szaktárca honlapján érhető el.

„Nem könnyű így alkalmazni, ezért arra a következtetésre jutottunk, hogy inkább kidolgozzuk rendesen, úgy, hogy el is érje a célját” - tette hozzá Daea.

Kapcsolódók

Kimaradt?