RMDSZ-s böllérversenyt tartanak hétvégén Nagykárolyban

Szombaton Nagykárolyban rendezik meg a Szatmár megyei RMDSZ-es önkormányzatok IV. Böllérversenyét. A már hagyományosnak számító vetélkedő színhelye ezúttal a nagykárolyi vásártér lesz, tekintettel a találkozó nagy népszerűségére és a lábosokkal, fazekakkal, húsdarálókkal, hurkatöltővel és más disznóvágási eszközökkel felvonuló csapatok nagy számával.boller

Ha az első ilyen rendezvényen még csak 25 hízót vágtak, trancsíroztak fel, most a bejelentkezések alapján legalább negyven sertés kerülhet kés alá, ami egyúttal negyven csapatat, önkormányzatot jelent. Most is többféle díjat osztanak ki, egyebek mellett a legízletesebb toroskáposzta, májas és véres hurka, a legjobban fűszerezett kolbász és egyéb finomságok készítői közt.

Kovács Jenő károlyi polgármester elmondta, hogy a lehető legjobb feltételeket biztosítsák a versenynek (amelyre meg nem erősített hírek szerint Kelemen Hunor szövetségi elnököt is várják) nemcsak gáz, de hagyományos szalma is lesz a perzseléshez, s ha szükséges, szaktanácsokkal is szolgálnak, például arról hogyan kell a hízott sertést sváb módra feldolgozni.

Kimaradt?