Büntetés nélkül megúszta a sepsiszentgyörgyi állatkínzó

Rendkívüli felháborodást keltett a háromszéki állatvédők körében, hogy a bíróság büntetés nélkül felmentette azt a sepsiszentgyörgyi fiatalt, aki tavaly ősszel megkínzott majd a város szélén, az őrkői erdőben felakasztott egy kutyát.

A 17 éves fiút az Amy Gazdátlan Ebek Egyesülete jelentette fel, a sepsiszentgyörgyi törvényszék pedig a napokban vádemelés nélkül megszüntette az ellene indult eljárást, arra hivatkozva, hogy annak folytatása nem közérdek.

A jogerős bírósági döntést a panaszos egyesület hozta nyilvánosságra Facebook közösségi oldalán. Az ügyet vizsgáló bíró szerint az eljárás folytatásának költségei aránytalanul nagyok a tett súlyosságához képest, annál is inkább, hogy a fiatalember beismerte tettét.

A nyilvánosságra hozott törvényszéki dokumentumból kiderül, hogy a 17 éves fiú az utcáról begyűjtött egy kóbor kutyát és egy fával megrakott szekér elé fogta. Amikor a kutya nem bírta a terhet és lefeküdt, a fiú dühében az állat nyakán lévő madzagnál fogva felakasztotta egy fára.A kutya tetemére tavaly ősszel egy erdőben sétáló személy talált rá. Óriási felháborodást okozott, amikor a közösségi oldalon közzétették a kutya teteméről készült fotót. Tavaly ősszel Sepsiszentgyörgy főterén gyűltek össze az állatvédők, a kínzások ellen tiltakozva.

A feljelentést tevő egyesület képviselői elégedetlenek a törvényszék döntésével. Az egyesület Facebook oldalán kifejtik: nem számítottak arra, hogy börtönbüntetést kap az elkövető, figyelembe véve hogy még kiskorú, viszont nevelő célzattal legalább néhány napos közmunkára kellett volna ítélni.

A címlapofotó az állatkínzások elleni sepsiszentgyörgyi tüntetésen készült. Fotó: covasnamedia.ro.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?