Festményrablás: ártatlanságát bizonygatja Cătălin Botezatu

Cătălin Botezatu divattervező hétfőn este a szervezett bűnözés elleni ügyészségnél kért kihallgatást azért, hogy eloszlasson mindenféle, a személyét illető gyanút a tavaly októberben, Hollandiában elrabolt festmények ügyében.

Mint mondta, elege van abból, hogy egyik asszisztense miatt az ő neve is belekeveredett az ügy kivizsgálásába. Továbbá arra kér mindenkit, de különösen a sajtót, ne emlegessék többet a nevét egy helyen az évezred legnagyobb rablásának nevezett bűncselekménnyel.botezatu

Mint azt korábban megírtuk, a hollandiai festményrablásnak három román gyanúsítottja van. A tavaly októberben eltűnt hét festmény között van Picasso bohóc fejét ábrázoló festménye (Tête d'Arlequin) 15 millió dollár értékben, Matisse Olvasó hölgye (La Liseuse en Blanc et Jaune) 28 millió dollár értékben, Monet két festménye: a Waterloo Bridge és a Charing Cross Bridge összesen közel 40 millió dollár értékben, a 39 millió dollárt érő Gauguin festmény, amely egy nyitott ablak előtt ülő nőt ábrázol, valamint Lucian Freud Csukott szemű nője, amiért korábban közel 7 és fél millió dollárt fizettek.

Kimaradt?