Több mint 300 elítéltet engednek haza az ünnepre

Több mint 300 fogvatartott kap eltávozási engedélyt a börtönből a húsvéti ünnepek alkalmával - tájékoztat az Országos Börtönigazgatóság szóvivője, Carmen Uţoiu.

A szóvivő azt nyilatkozta az Agerpresnek, hogy 327 rab kap eltávozási engedélyt 24 órára, három vagy akár öt napra is. Az Országos Börtönigazgatóság szerint országszerte 27 183 szabadságvesztésre ítélt személy tölti büntetését.

Carmen Uţoiu elmondta, a hatályban lévő törvények értelmében a példamutató magatartásáért, a munkában elért eredményéért, a tanulásban tanúsított szorgalmáért vagy kulturális, vallási, terápiás programokban való részvételért jutalmazni lehet az elítéltet.

Növelhetik az on-line beszélgetéseik számát, többször fogadhatnak látogatókat vagy kaphatnak csomagot, intim látogatást engedélyeznek számukra, eltávozási engedélyt kapnak egy, öt vagy tíz napra a börtönből.

A húsvéti különleges menü hagyományos ételekből áll az idén: piros tojást, töltött bárányt, kalácsot, sertéssültet, erdélyi csorbát ehetnek az elítéltek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?