Román Orvosi Kamara: egyre gyakrabban bántalmazzák az orvosokat

Határozottan elutasítja a Román Orvosi Kamara (CMR) annak a szülőnek a hozzáállását, aki megverte a Marie Curie kórház egyik orvosát, miután „enyhe légúti panasszal” befektetett gyermekének kiutalásáról döntött az orvos.

Az Agerpres hírügynökségnek küldött közleményében a kamara azt írja, jogi tanácsadást biztosítanak a megvert orvos részére, amennyiben szükség lesz erre a lépésre.

„Egyre gyakrabban bántalmazzák az orvosokat a betegek hozzátartozói vagy akár a páciensek is. Szinten nincs olyan nap, amikor szóbelileg ne bántalmaznának egy orvost, ugyanakkor a fizikai bántalmazások száma is napról napra gyarapszik. Ennek ellenére az orvosok nem állnak nyilvánosság elé, nem csinálnak ügyet az átélt drámákból, amikor bántalmazzák és megalázzák őket, miközben a betegek életéért küzdenek” - áll az orvosi kamara közleményében.

Egy gyerek hozzátartozói megvertek egy orvost kedden a fővárosi Marie Curie kórházban, mert elégedetlenek voltak a diagnózissal, noha a páciens állapota nem volt súlyos. „Pofozták és ököllel támadtak rá az orvosra” - közölte akkor az Agerpres hírügynökséggel a nefrológiai osztály vezetője.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?