Kampány indul a Kék bálna játék ellen Hargita megyében is

Jövő héten indul Hargita megyei iskolákban is a „Megálljt a játéknak, ez a te életed!” (Stop joc, e viaţa ta!) nevű megelőző kampány, amely a Kék bálna nevű internetes játék veszélyeire hívja fel a figyelmet.

Manuela Ionescu rendőrbiztos, a megyei rendőrség bűnügyekkel és megelőzéssel foglalkozó osztályának munkatársa csütörtökön elmondta: a Hargita megyei gyermekek is értesültek a jelenségről.

Közlése szerint az eddig vizsgálataik arra mutatnak, hogy a felcsíki gyermekek az Angyal vagy Tündér nevű, a Kék bálnához hasonló játékról hallottak, azonban senki nem töltötte le és játszik rajta.

Filip Gheorghe rendőrségi szóvivő elmondta, hogy kapcsolatban állnak a tanfelügyelőséggel, valamint a gyermekvédelemmel is, és közösen dolgoznak azon, hogy ne legyenek Hargita megyei áldozatok.

Mint korábban írtuk, a  „Megálljt a játéknak, ez a te életed!” (Stop joc, e viaţa ta!) nevű kampány kedden indult egy bukaresti iskolában, a belügyminiszter részvételével. Carmen Dan akkor azt nyilatkozta, eddig 54 olyan esetről tudnak, amelyik összefüggésbe hozható a jelenséggel.

Szerdán a nagyszebeni ügyészek közölték: a Kék bálna nevű játékkal hozható összefüggésbe annak a 15 éves nagyszebeni lánynak a halála, aki március 15-én lezuhant egy toronyház tetejéről. Alapos a gyanú, hogy nem baleset, hanem öngyilkosság történt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?