Katolikus gimnázium: Dorin Floreát gyomrozzák a szülők

A Civilek a Katolikus Iskoláért szülői csoport a szerda délelőtti tüntetést követően beadvánnyal fordult a polgármesteri hivatalhoz és személyesen Dorin Floreához a katolikus gimnázium ügyében. A polgármester nem volt elutasító, péntekre újabb találkozót ígért.

A csoport szóvivője, Csíky Csengele a Maszolnak arról számolt be, hogy egy órát tárgyaltak a polgármesterrel, aki megígérte, hogy péntekre felkészül a Római Katolikus Teológiai Líceum ügyében. A beadványt iktatták a hivatalban, illetve személyesen Dorin Florea is átvette. „Eddig nem ismertem Floreát, csak a sajtóból, valamint a tanácsüléseken láttam. Nem harapta le a fejünket, azt mondta, pénteken folytassuk a tanácskozást” – mondta Csíky Csengele.

A Civilek a Katolikus Iskoláért szülői csoport a beadványában arra kérte a városházát, a polgármestert és az önkormányzatot, hogy „haladéktalanul tegyen eleget törvényi kötelezettségének és záros határidőn belül állítsák ki a Marosvásárhely város iskolahálózatát, benne foglalva a Római Katolikus Teológiai Líceumot, mint önálló jogi személyiséggel bíró iskolát”.

Arra is figyelmeztetik az érintett hatóságokat, hogy az iskola az önfelszámolódás fele sodródik az említett intézmények hibájából. Az oktatási minisztériumtól kapott átíratok alapján a szülők azt kérik, hogy tartsák be a törvényt, és készítsék el az iskolahálózatot úgy, ahogy azt a 2016/11 5777 számú minisztériumi rendelet is előírja.

A prefektúra előtti tüntetés folytatódik csütörtökön és pénteken is – mondta Csíky Csengele, hozzátéve, hogy a polgármester pénteken 10 órára akarta hívni a szülőket, a tiltakozás időpontjára való tekintettel viszont 11-re tolták a találkozó időpontját. 

Kapcsolódók

Kimaradt?