Négyezer iskolát szerelnek fel napelemekkel

Négyezer iskolát fognak napelemekkel felszerelni a Zöld Iskola program keretében - jelentette ki kedden Nagyszebenben a környezetvédelmi miniszter. 

Daniel Constantin hozzátette, a napelemeket a környezetvédelmi alapból fogják megvásárolni és felszereltetni 4 ezer iskolára, a pályázatokat várhatóan április végén, május elején már be lehet nyújtani a projektre. 

A miniszter azt is elmondta, a Zöld iskola és további hat országos programot vagy a környezetvédelmi alapból, vagy a széndioxid-kibocsátási tanúsítványok árából befolyó összegekből finanszírozza majd a tárca. Az említett hat program március 25-én indul- tette hozzá Daniel Constantin. 

Vidéki iskoláknak használt laptop

Használt laptopokat ajándékoz az országos környezetvédelmi felügyelőség a vidéki iskolások számára - közölte kedden Bogdan Trif, az említett hatóság főfelügyelője. 

Az országos környezetvédelmi felügyelőség alkalmazottai által korábban használt 500 laptopot kapják meg vidéki iskolások a 'Let's be ECO' (Legyünk környezetkímélők) kampány keretében. 

A környezetvédelmi felügyelőség tavaly a teljes elektronikai eszköztárát megújította egy európai uniós pályázat révén. Bogdan Trif elmondta, az ötszáz lecserélt laptopot sajnálták volna kidobni, mert teljesen működőképesek. 

A diákok egy országos verseny eredményeként jutnak a laptopokhoz, a Szeben megyei Popláka iskolásai az elsők, akik kedden már kézhez kaptak 15 hordozható számítógépet Daniel Constantin környezetvédelmi miniszter és Bogdan Trif jelenlétében. 

A 'Let's be ECO' kampány a "Let's Do it România" országos akció szervezőinek köszönhetően valósulhat meg. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?