Musai-Muszáj: ha Boc fellebbezni akar, ne vegyen részt a március 15-i ünnepen

Amennyiben a kolozsvári városházának szándékában áll, hogy megfellebbezze a többnyelvű helységnévtáblákra vonatkozó törvényszéki ítéletet, felkérik a polgármestert, hogy ne vegyen részt a március 15-én rendezett ünnepélyen - olvasható a Musáj-Muszáj akciócsoport hétfői felhívásában.

"A közelgő március 15-i megemlékezések alkalmából a Musai-Muszáj mozgalom felkéri, hogy ha fellebbezni akar a bíróság abbéli döntése ellen, amely a többnyelvű városnévtáblák kitételére kötelezi a városházát, akkor ne vegyen részt a március 15-én rendezett ünnepélyen csak azért, hogy magát fölöslegesen tapsoltassa. Számítunk az Ön jelenlétére március 15-én" - olvasható Emil Bocnak címzett levelükben. 

Emlékeztetnek, hogy a város kulturális örökségének szellemében a Cluj-Napoca és Kolozsvár mellett a  Klausenburg feliratnak is szerepelnie kell a városnévtáblákon. "A Musai-Muszáj mozgalom ennek a bejelentését várja Öntől" - írják.

Mint arról a Maszol korábban már beszámolt, Kolozsvár polgármestere közölte, addig nem dönt arról, hogy megóvják-e a Kolozs megyei törvényszék alapfokú ítéletét, amíg a törvényszék nem teszi közzé az indoklást. Az indoklás közzétételétől számított 15 napon belül nyújtható be a fellebbezés.

Kapcsolódók

Kimaradt?