Turisztikai attrakció lehet a Râmnicu Săraton keletkezett kráterből

Országos jelentőségű, értékes régészeti lelőhely tárult fel Râmnicu Săraton, amikor beszakadt az út egy parkoló jármű alatt – véli a Buzău Megyei Múzeum igazgatóhelyettese, Daniel Costache.

Mint írtuk, a városon áthaladó DN2-es jelzésű úton egy kráter keletkezett, amely elnyelt egy gépkocsit. Az autót csütörtökön kiemelték a gödörből, és a hatóságok kihívták a régészeket is. Így derült ki, hogy a 17. századi borpincék sorakoznak az országút beszakadt része alatt.

Daniel Costache elmondta, az egyik ilyen pince mennyezete omlott be és nyelte el a gépkocsit. Az igazgatóhelyettes szerint értékes régészeti leletről van szó, és a polgármesteri hivatalnak kell döntenie az esetleges konzerválásáról. Hozzátette, a lelet a város egyik turisztikai attrakciója lehetne.

Az érintett útszakaszon egyelőre elterelték a nehézgép-forgalmat. Sorin Cârjan polgármester megnyugtatta a lakókat, hogy hasonló eset nem fog többé előfordulni. Jelenleg szakemberek vizsgálják az út beszakadásának okait, és feltárják a veszélyeztetett zónákat is. A pórul járt autós kártérítést kap a járműve megrongálódásáért – mondta Cârjan. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?