A következő két évben nem fog változni a középiskolai felvételi

A középiskolai felvételi nem változtatható meg egyik napról a másikra, ezért sem ebben, sem a következő tanévben nem fog erre sor kerülni, jelentette ki az Agerpres hírügynökségnek Liviu Pop középiskolai oktatásért felelős államtitkár. 

"A középiskolába történő felvételit nem lehet egyik napról a másikra megváltoztatni. A módszertan azt írja elő, hogy legalább két évvel előre meg kell szabni a felvételi menetét. Beszélni lehet róla, de a közeljövőben egészen biztosan nem változtatható meg a felvételi módszertana, a 2017-2018-as tanévre legalábbis biztosan nem. Nem lenne normális, ha most javasolnánk a középiskolai felvételi módosítását' - jelentette ki az államtitkár. 

A differenciált érettségi bevezetéséről Liviu Pop azt mondta: két törvénytervezet van a parlament asztalán erre vonatkozóan. Az érettségi módosítását azoknak a diákoknak a nagy száma (körülbelül 700.000) indokolja, akik elvégezték ugyan a 12. osztályt, de nem sikerült leérettségizniük. A tanügyi törvény módosításakor a szenátus a döntő ház. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?