Fagyos kiflit kaptak egy Hargita megyei Hidegség tanulói

A tej-kifli program keretében fagyos kiflit kaptak tízóraira a Hargita megyei Hidegség diákjai. Az esetet a fogyasztóvédelmi hivatalnál is jelentette az iskola igazgatója. 

"Bár valóban hideg napokat élünk meg, mégsem tartom elfogadhatónak, hogy megyénkbeli gyerekek fagyott kiflit kapjanak tízóraira az iskolában. Örvendek, hogy van olyan bátor iskolaigazgató, aki szóvá teszi. Ezúton is köszönöm Rácz Árpádnak, a hidegségi általános iskola vezetőjének, a bátor kiállását! Kérem Önöket, ha további rendellenességeket észlelnek, jelezzék! Csak így érhetünk el pozitív irányú változást" -írta Facebook-oldalán Borboly Csaba, a Hargita megyei tanács elnöke. 

Rácz Árpád szerint hétfőn késve kapták meg a kifliket a gyerekek, kedden pedig fagyos kiflit kaptak tízóraira. Az igazgató kérte a hatóságokat, hogy vizsgálják ki az ügyet és hozzák meg a kellő döntéseket. 

Rácz Árpád az Agerpres hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, az országos program keretében kiosztott tejet és kiflit helyi vállalkozásoknak kellene beszállítaniuk, és nem több száz kilométerről kellene hozni ezeket. 

"Ebben a formájában nem jó ez a program. Ez Bukarestig is el kellene, hogy jusson. Gyimesközéplokon van egy nagyon jó pékség, aki minden környékbeli üzletet ellát kenyérrel és kiflivel, és nem Ploieşti-ről hozzák a kiflit. Legyünk őszinték, mínusz 30 Celsius-fokban megfagy a kifli, de a helyi pékségtől jobb kiflit kapnának az iskolások" - magyarázta az igazgató. 

Az igazgató azt is hozzáfűzte, hogy egyes gyerekek megeszik a kiflit, mert ez az "egyetlen ennivalójuk", de mások játszanak vele, mert azt mondják, nem ízlik nekik. 

Több feljelentés is érkezett

A Hargita megyei fogyasztóvédelmi hivatal vezetője, Laurenţiu Moldovan szerint több feljelentés érkezett már a rossz minőségű áru miatt. A céget három alkalommal 40 ezer lejre büntették emiatt. 

Legutóbb decemberben fejezte ki elégedetlenségét Borboly Csaba azzal kapcsolatban, hogy a tej-kifli program keretében a péktermékek szállítására leszerződött egyik cég nem saját, hanem egy másik vállalat által gyártott termékeket oszt szét. A kiflik rossz minőségűek, és néha késve kapják meg ezeket a gyerekek - mondta decemberben Borboly. 

Adrian Jean Andrei prefektus szerint fogyaszthatatlan a kifli, és a beszállító cég felelősségre vonását kérte. Ugyanakkor úgy kellene módosítani a törvényt, hogy a helyi vállalatoknak is legyen esélyük megnyerni a közbeszerzést - tette hozzá a prefektus a decemberi prefektusi kollégiumi ülésen. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?