A katolikus gimnázium leadta beiskolázási tervét a tanfelügyelőségre

Szerda délelőtt sikerült a marosvásárhelyi katolikus gimnáziumnak is leadnia beiskolázási tervét a tanfelügyelőségre. Ezzel elhárulhat a tanintézmény bezárásának veszélye.

A korábban igazgatói tisztségre javasolt Székely Szilárd a Maszolnak elmondta, a tanári kar döntött a beiskolázási tervről. Ezt a vezetőtanács jóváhagyta, majd benyújtotta a Maros megyei tanfelügyelőséghez is, amely továbbküldi az oktatási minisztérimba.

Minden osztályra kértek engedélyt, ami eddig működött az iskolában, illetve a negyedik osztályra is, amely eddig nem volt – magyarázta Székely Szilárd. A katolikus gimnázium a jelenlegi tanévben 405 diák tanul, az előkészítő osztálytól a tizenkettedikig. A jövő tanévtől, szeptembertől a negyedikesekkel, illetve az esti tagozattal lesznek többen.

A tanári közösség mellett állt ki a szülői bizottság is, amely beadványt juttatott el a tanfelügyelőségre, az oktatásügyi minisztériumhoz is annak érdekében, hogy a gimnázium a továbbiakban is működhessen.

Mint ismert, szerdán járt le a határidő, ameddig a tanintézetek benyújthatták beiskolázási tervüket a tanfelügyelőségnek. Ha ez nem történt volna meg, a gimnáziumot akár meg is szüntethetik.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?