A tanfelügyelőségek döntik el, melyik iskola marad zárva hétfőn

Felszólította az oktatási minisztérium a megyei tanfelügyelőségeket, mérjék fel, hol vannak olyan tanintézmények, amelyek működését befolyásolhatja a kedvezőtlen időjárás, és "maximális operativitással" döntsenek arról, hol kell szüneteltetni az oktatást emiatt.

Az Agerpres által idézett közlemény szerint a döntés meghozatalakor a megyei tanfelügyelőségeknek "szem előtt kell tartaniuk az időjárás alakulását, valamint a diákok és a pedagógusok biztonságát".

A minisztérium közölte: a tanfelügyelőségeknek értesíteniük kell a szülőket, tanulókat és pedagógusokat arról, hogy a körzetükbe tartozó tanintézményekben lesz-e tanítás hétfőtől vagy sem. A felsőfokú tanintézmények esetében a vezetőség dönt, hogy felfüggesztik-e az oktatást vagy sem – tájékoztatott a minisztérium.

Mint ismert, a főváros főpolgármestere péntek este bejelentette, hogy Bukarestben egyetlen iskolában és óvodában sem lesz tanítás hétfőn és kedden, és ha az időjárás indokolttá teszi, szerdán is zárva lesznek a tanintézetek. Ugyanez érvényes az Ilfov és Tulcea megyei, valamint a Konstancai iskolákra és óvodákra is.

Kapcsolódók

Kimaradt?