Utazótáskába rejtőzve próbált átjutni Magyarországra két menekült

A Bukarest és Bécs közötti vonatjáraton, utazótáskába rejtőzve próbált átjutni a magyar-román határon két afgán származású nő.

Az Arad megyei, kürtösi vasúti határátkelőnél találtak rájuk a határrendészek péntekről szombatra virradóra. A két nagy táskára egy üres fülkében figyeltek fel. Miután felnyitották a táskákat, kiderült, hogy két nőt rejtenek.Az Országos Határrendészeti Felügyelőség közleménye értelmében az egyik nő 25, a másik 59 éves, mindketten Afganisztánból származnak. Egy másik fülkében egy szintén afganisztáni állampolgárságú férfit azonosítottak, akiről azt gyanítják, hogy segítette a két nőt az illegális határátlépésben.

Kihallgatásukkor a két nő nem akart beszélni arról, hogyan kerültek a bőröndökbe, csak annyit mondtak, hogy a schengeni övezet valamelyik országába szerettek volna eljutni - olvasható a közleményben. Az ügyben illegális határátlépési kísérlet, illetve ebben való bűnrészesség gyanújával indult eljárás.

A határrendészeti felügyelőség közleménye szerint ugyanakkor a Szilágy megyei Zsibó és Debrecen közötti vonatjáraton is határsértőre bukkantak szombat reggel a Bihar megyei határrendészek. A 20 éves iraki fiatalember az ülések alá rejtőzve próbált átjutni a határon, és bevallása szerint Németországba tartott volna. Esetében is illegális határátlépési kísérlet miatt indult eljárás.

Kapcsolódók

Kimaradt?