Politico: Európa egyik legbefolyásosabb személyisége Marian Godină

Európa 28 vezető személyiségeinek egyikévé választotta Románia legismertebb rendőrét a Politico. Marian Godină egy listára került Soros Györggyel, Recep Tayyip Erdoğan török államfővel és Sadiq Khan londoni polgármesterrel.

Akárcsak tavaly, a Politico magazin európai kiadása, a Politico.eu idén is összeállította a legmeghatározóbb európai szereplők listáját. A Politico 28-on szerepelnek politikusok, aktivisták és művészek is, államonként egy.

A lista arról szól, hogy kikre érdemes figyelni most Európában, kiknek van fontos hatásuk országokra, folyamatokra vagy akár magára az európai identitásra. Nem a legerősebb hatalmi pozícióval vagy legnagyobb népszerűséggel bíró emberek szerepelnek rajta, hanem olyanok, akik a legnagyobb hatást gyakorolták.

Tavaly Laura Codruta Kövesit, a DNA főügyészét választották Románia legbefolyásosabb személyiségének, idén pedig Marian Godină népszerű brassói rendőrt („az őszinte zsarut”, jellemezi a Politico), akinek megnyilvánulásait közel 400 ezren követik Facebookon. Mellette olyan személyiségek szerepelnek a Politico listáján, mint Soros György üzletember, Recep Tayyip Erdoğan török államfő vagy Sadiq Khan londoni polgármester.

A Politico magazin egy befolyásos brüsszeli politikai elemző lap. Az újság székhelye az Egyesült Államokban van. A lap 2014-ben indította el európai kiadását, 2015. április 23-án jelentek meg először nyomtatásban az öreg kontinensen. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?