Kolozsváron is megmozdulást szerveznek a vásárhelyi katolikus gimnáziumért

A marosvásárhelyi katolikus iskola igazgatójával és tanulóival szolidaritást vállaló kolozsváriakat hívja a kincses város főterére a Római Katolikus Státus Alapítvány.

A szombaton 15 órától kezdődő tiltakozó nagygyűlésen a történelmi magyar egyházak képviselőinek beszédei, közös ima és ének hangzanak el, majd a résztvevők együtt olvassák fel Reményik Sándor Templom és iskola című versét.

A Kolozs Megyei RMDSZ támogatásával sorra kerülő megmozdulás szervezői arra kérik a résztvevőket, hogy ne hozzanak magukkal zászlót vagy pártpolitikai szimbólumot, elegendő egy szál gyertyát és egy könyv, amivel a római katolikus gimnázium könyvtárának megalapítását segítik elő. 

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) hivatali visszaéléssel gyanúsítja és  hatvan napos hatósági felügyelet alá helyezte Tamási Zsolt-Józsefet,  a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Gimnázium igazgatóját. Az ügyben Maros megyei főtanfelügyelő is érintett.

A DNA szerint a két gyanúsított annak ellenére járult hozzá a Római Katolikus Gimnázium működéséhez, hogy tudták: valójában a tanintézet nem rendelkezik a működéshez szükséges engedélyekkel. Az ügyészség szerint a két gyanúsított annak a 328 diáknak az érdekeit sértette meg, akik a 2015-2016-os tanévben olyan intézményben tanultak, mely nem rendelkezett hatósági engedéllyel, ezért tanulmányaik törvényesen nem ismerhetők el.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?