A Sanitas a munkaügyi miniszter lemondását követeli

A Sanitas Szakszervezeti Szövetség nyílt levélben kérte pénteken Dragoş Pâslaru munkaügyi minisztertől, hogy kérjen bocsánatot az egészségügyi dolgozóktól és nyújtsa be lemondását.

A szakszervezet emlékeztetett arra, hogy a miniszter „a korábbi tárgyalások után sem tartotta be mindenben a szavát”.  A Sanitas vezetői sérelmezik Dragoş Pâslaru kijelentését, miszerint „aljas akcióba” rángatták bele az orvosokat.

„Aljas az a módszer, ahogy ön az egészségügyi dolgozókat kezeli. Aljas az, hogy húzta az időt, ahelyett hogy döntést hozott volna” - írják a nyílt levélben. Megemlítik azt is, hogy az egészségügyi miniszter beperelte a szakszervezetet. „Majd beperelik az összes orvost, aki nem lesz hajlandó ilyen körülmények között dolgozni, vagy önöknek nem számít, hogy a páciensekkel törődik-e valaki, vagy sem” – fogalmaznak a levélben.

A Sanitas vezetői közölték, hogy „mennek előre”, mert csak a szakszervezeti tagok szabhatják meg, hogy mit tegyenek.  „Mindezekért felszólítjuk, hogy kérjen bocsánatot az egészségügyi dolgozóktól és nyújtsa be becsületbeli lemondását” - zárul a Sanitas nyílt levele.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?