Gyümölcsös ízek sokadalma: ki főzi a legjobb lekvárt Maros megyében?

Gyümölcs ízek sokadalmára várja a jelentkezőket Marosvásárhelyen a Romániai Magyar Gazdák Egyesületének Maros Szervezete. A szombati gyümölcs fesztiválon kiállítás, verseny, előadás várja az érdeklődőket.

Szombat délelőtt veszi kezdetét Marosvásárhelyen a Csokonai (mai Laposnya) utcában, a Romániai Magyar Gazdák Egyesületének Maros Szervezetének székhelyén a Gyümölcs ízek sokadalma elnevezésű egész napos rendezvény, amelyet a gazdák első alkalommal szerveznek meg. Az eseményre a termelők mellett azokat az érdeklődőket is várják, akik a piacon vásárolják a gyümölcsöt és saját maguk főzik be, ragaszkodva a saját, megbízható receptekhez, valamint a házi ízekhez.

A versenyre beadott lekvárak, ízek, befőttek, kompótok, szörpök, gyümölcslevek minőségéről egy szakmai zsűri dönt, amely a termék állagát, ízét, összetevőjét minősíti. Ahogy Csomoss Attila, az RMGE Maros elnöke mondta, a rendezvény a helyi kistermelőkre, a helyi termékekre szeretné felhívni a figyelmet, arra, hogy a fogyasztók ne a külföldről behozott, nem ritkán ismeretlen adalékokat tartalmazó lekvárokat, szörpöket fogyasszák, hanem részesítsék előnyben ezeket, amelyeket itt állítanak elő. Azok, akik szeretnének versenybeszállni saját termékeikkel, csütörtökön még benevezhetnek, termékenként két üveggel.

A termékkiállítás és verseny mellett szakmai előadások hangzanak el a gyümölcstermesztésről és a gyümölcsfeldolgozásról, az ökológiai termesztésről, növényvédelemről, különféle gyümölcsfajtákról és azok sajátosságairól, ellenállóképességeiről. Ismertetni fogják a pályázati lehetőségeket is, szó lesz az értékesítésről, piacról is.

Érdeklődni a rendezvényről, az azon való részvételről a 0265-268125-ös telefonszámon lehet. Az egész napos, szombati eseményt bárki látogathatja.

Kapcsolódók

Kimaradt?