Hamarosan őrség védi erdeinket, elkobozhatják a fatolvajok teherautóit

Elfogadta kedden a képviselőház döntő házként az Országos Erdőőrség létesítéséről szóló törvényt - adja hírül Facebook-oldalán Cristiana Paşca Palmer környezetvédelmi miniszter. 

Az Országos Erdőőrség a kilenc területi őrség tevékenységét fogja koordinálni. Paşca Palmer reméli, hogy ezzel a törvénnyel "Románia újabb csatát nyer az illegális erdőkitermelés elleni háborúban".  

A környezetvédelmi miniszter hozzátette, az új hatóság alkalmazottait évente átvilágítják, folyamatos képzésben részesülnek, illetve ellátják őket a tevékenységükhöz szükséges megfelelő felszerelésekkel. 

Az őrségek az ország mind a 43 megyéjét és Bukarestet is lefedik, tevékenységüket kilenc székhelyről irányítják majd: Brassóból, Bukarestből, Kolozsvárról, Focşani-ból, Nagyváradról, Ploieşti-ről, Râmnicu Vâlceáról, Suceaváról és Temesvárról. A legnagyobb létszámú munkaerővel a suceavai őrség dolgozik majd, ennek 94 alkalmazottja lesz, közülük 86 erdész. A brassói erdészeti felügyelőségnek 90 alkalmazottra lesz szüksége, közülük 82 erdész lesz, míg a kolozsvári székhely 70 személyt foglalkoztat majd, 62-en közülük erdészek lesznek. 

Az őrség munkatársai erdészeti-vadászati ellenőrzéseket végeznek. Ha súlyos törvénytelenséget tapasztalnak, értesítik a rendőrséget. A kisebb ügyekben büntetést szabnak ki. Ellenőrzik a faanyag kitermelését, tárolását, szállítását, minden ehhez kapcsolódó járművet, ingatlant, igazoltathatják a törvénytelenséget elkövetőket és elkobozhatják azok javait, járművét. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?