Háromszéken felvásárolták a szalmonellás tojásszállítmány felét

Háromszéken eladták a szalmonellával fertőzött tojásszállítmány felét, mielőtt azt a hatóságok visszavonták volna az üzletek polcairól. Egyelőre nem jegyeztek fertőzött tojás okozta ételmérgezéses eseteket.

A Kovászna megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági igazgatóság vezetője, Sikó Barabási Sándor szerint vasárnap az országos gyorsriasztó hálózaton keresztül kapták az információt, hogy Lengyelországból származó tojások ételmérgezést okozó szalmonella baktériummal fertőzöttek.

A háromszéki főállatorvos szerint vasárnap a riasztástól számított egy óra alatt több mint 10 ezer tojást vontak vissza a piacról, de ekkor már a tojásszállítmány közel felét eladták az üzletek. Sikó Barabási Sándor azt tanácsolja a lakosságnak: ne essenek pánikba, de ha tojásos ételt készítenek, alaposan főzzék fel vagy süssék meg azt, hogy elkerüljék az ételmérgezést.

A sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórház igazgatója, András Nagy Róbert szerint az egészségügyi intézményben jelenleg egy szalmonella baktérium okozta ételmérgezéses esetet kezelnek, de az illető két hete került kórházba így vélhetően nincs köze a fertőzött tojás szállítmányhoz. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?