Lány helyett fiúnak regisztrálták a babát, a szülők panaszt emeltek

Vizsgálatot indít a Brassó megyei közgészségügyi igazgatóság és a Fogarasi Városi Kórház annak a két nappal ezelőtt született csecsemőnek az ügyében, akit a nővér hibájából leány helyett fiúként regisztráltak. 

Bosoroga Adina, a Brassó megyei közegészségügyi igazgatóság képviselője az Agerpres hírügynökségnek beszámolója szerint két nappal ezelőtt az egyik újszülött kislány karjára az asszisztensnő tévedésből kék szalagot tett, így fiúként vették nyilvántartásba. 

Liliana Beldescu, a Fogarasi Városi Kórház igazgatója azt mondta az Agepres hírügynökségnek, hogy a kérdéses napon csak két kisbaba született, mindkettő kislány, tehát egyértelmű, hogy tévedésből került egyikük karjára a fiút jelző kék karszalag. 

"A nővér hibájából kék karkötő került a gyermek csuklójára, így fiúként vették nyilvántartásba. Ez az asszisztensnő hibája, megbocsáthatatlan hiba, amit vállalnunk kell. A Brassó megyei Egészségügyi Igazgatósággal közösen kivizsgáljuk az ügyet, a nővért meg fogjuk büntetni" - erősítette meg a kórház igazgatója. 

Az újszülött édesanyja viszont az egyik televíziócsatornának azt nyilatkozta, hogy kisfiút hozott a világra, és csak másnap fedezte fel, hogy a baba kislány, és kijelentette: nem hajlandó más gyermeket hazavinni, csak a sajátját. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?