Így terítették le a Nagyszebenben riadalmat keltő medvét

Felkerült a Youtube-ra és Facebookon is terjed a Nagyszebenben kószáló medve leterítéséről készül videó. A kommentelők többsége nem érti, hogy miért kellett az állatot kivégezni.

Mint korábban írtuk, a fiatal barnamedve a Nagyszebennel szomszédos erdőből tévedt a lakott területre, és szerda hajnalban a város főterére is bejutott. A reggeli órákban nagy riadalmat keltett a járókelők körében. Az állat maga is megrémült, és menekülni próbált. Felmászott a háztetőkre, és egyik háztetőről a másikra ugorva próbált kijutni a lakott területről.

A hatóságok előbb altatólövedékekkel próbálták ártalmatlanná tenni, de amikor egy gyárudvarba jutott, ahol ötven ember életét veszélyeztette, éles lövedéket használtak. A medve lelövésének pillanatát egy Facebook-felhasználó lefilmezte, és a videót kiposztolta a közösségi oldalra, majd a YoutTube-ra is felkerült.

Cristian Roman, Szeben megye prefektusa az Agerpres hírügynökségnek elmondta, indokolt volt éles lövedéket használni, de a hatóságok ennek ellenére bűnügyi dossziét nyitottak a fegyverhasználat miatt. Hozzátette, az állat semmi jelét nem adta annak, hogy az altatólövedékek hatása alá került volna.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?