Sárga jelzésű hóriadó van nyolc megyében, több helyen nehézkes a közlekedés

Elsőfokú  szél- és hóriadót bocsátott ki csütörtökön az Országos Meteorológiai Intézet néhány erdélyi megyére - írja az Agerpres. 

A meteorológusok szerint 16 óráig Hunyad, Bihar, Arad, Fehér, Kolozs, Szatmár, Beszterce-Naszód és Máramaros megye hegyvidéki térségeiben enyhe havazás várható, amely miatt helyenként 100 méter alá csökken a látótávolság. Ugyanakkor óránkénti 50-70 kilométeres erősségű széllökésekre is számítani lehet.

Máramaros megye hegyvidéki térségeiben például már több mint 20 centiméteres hóréteg alakult ki az elmúlt 24 óra havazása nyomán, és továbbra is hull a hó - mondta csütörtökön Amalia Babici Man, a Máramaros Megyei Tanács szóvivője. 

A szóvivő arról tájékoztatott, hogy a magas hegyekben, de a Radnai-havasokban, a Nagy-Pietrosz, a Gutin és a Cibles hegyek közelében fekvő településeken is 24 órája folyamatosan havazik. 1.200 méter fölött, a Máramarosi-havasokban és a Pietroszon több mint 20 centiméteres már a hóréteg. 

Elmondása szerint a közutak nagy részén zavartalanul lehet közlekedni, viszont a hegyeket átszelő 18-as és 19-es országutak (DN 18 és DN 19) egyes szakaszain a havazás miatt csökkent a látótávolság, ami megnehezíti a forgalmat. 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?