Csütörtök estig jó lesz elkerülni a Transalpinát

A szerda reggel kezdődött havazás miatt Vâlcea megye prefektusa, Radu Renga azt javasolja az autóvezetőknek, hogy két napig kerüljék a Transalpina útvonalát, főleg az Obârşia Lotrului-Rânca szakaszon. 

A prefektus az Agerpres hírügynökségnek elmondta, az Országos Útügyi Vállalat (CNADNR) hókotrói eltakarították a 2-3 centiméteres hóréteget, de elővigyázatosságból azt javasolja, hogy csütörtök estig kerüljék az autósok a Transalpinaként ismert utat, főleg az Obârşia Lotrului-Rânca szakaszt. Hozzátette: a hegyi csendőrséggel és a Salvamont hegyimentő-szolgálattal is tárgyalt már egy esetleges közbelépésre való felkészülésről. 'Hétvégére úgy tűnik, jobb lesz az idő' - tette hozzá Radu Renga.

A kérdéses, Obârşia Lotrului és Rânca közötti szakasz a Transalpina legmagasabban fekvő része, legmagasabb pontja a tengerszint fölött 2.100 méteren van. 

Vâlcea megye 1.800 méternél magasabb régióiban szerda reggel óta havazik. A hegyimentők azt tanácsolják a kirándulóknak, hogy ezekben a napokban ne induljanak útnak a hegyekbe. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?