Idén is ingyenes a diákoknak szánt A kártya

Elkezdődött hétfőn az A kártyák nyomtatása, így a kolozsvári diákok már igényelhetik a kedvezményekkel járó azonosítót - tájékoztat közleményében az Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ). 

A diákszövetség a kártya arculatát frissítette: "más szín- és formavilágú, fiatalos diákigazolvánnyal büszkélkedhetnek a fiatalok, valamint Valter, az A kártya kabalája is új ruhába öltözött".

A KMDSZ harmadik éve bocsát ki diákkártyát a Kolozsváron tanuló egyetemistáknak. 

"Az A kártya az ingyenes diákkártya igényére adott válaszként került a „piacra” 2014 őszén, ugyanis az összeolvadás után pénzbe kerülő Omnipass és Studcard már nem tette lehetővé, hogy teljesen ingyenesen (vagy pusztán féláron) váltsanak a diákok bérletet a kolozsvári tömegközlekedésre. A diákszövetség kártyája ráadásul nem csak a buszbérlet kiváltására jó, de a partnercégeknél kedvezményekre jogosítja fel tulajdonosát, ráadásul a háromnyelvű feliratának köszönhetően külföldön is használható" - írják.

Az A kártya kiváltásához első körben online kell regisztrálniuk az akartya.ro honlapon azoknak, akiknek eddig nem volt ilyen diákigazolványuk. Itt egy személyi igazolvány típusú képet is fel kell tölteni. A második lépés az adatellenőrzés, melyre az aktuális tanévre lepecsételt ellenőrző szükséges, illetve egy személyi igazolvány. Ebben a szakaszban a már korábban regisztrált diákok is részt vesznek már, ilyenkor frissítik az A kártya munkatársai a tanulmányokkal kapcsolatos adataikat. A harmadik lépés a diákkártya átvételét jelenti, amikor a friss, 2017. szeptember 30-ig érvényes kártyáikat megkapják a hallgatók.

A kártyákat minden hétköznap 09:00 – 17:00  óra között lehet kiváltani a KMDSZ Irodában (Avram Iancu/Petőfi Sándor u. 21. szám). 

Kimaradt?