Szexuális rituálékra vett rá kiskorúakat egy székelyföldi bűnbanda

Kiskorúakkal élt vissza szexuálisan egy bűnbanda Maros megyében, amelynek magyar tagjai is vannak. A marosvásárhelyi szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT)  24 órás őrizetbe vette Apostolache Eusebiu Sebastiant, Sinoai Ildikót, Pápai Mártát, Birtalan Villőt és Gothárd Veronikát, akiket többek között emberkereskedéssel gyanúsítanak.

A DIICOT információi szerint 2008-ban Apostolache Eusebiu Sebastian, Sinoai Ildikó, Pápai Márta és K. N. A. bűnszervezetet hoztak létre a Kör név alatt, amely emberkereskedelemmel foglalkozott. Hálójukba kiskorúak is kerültek. 

A Kör vezetője, Apostolache Eusebiu Sebastian leginkább fiatalokra vadászott, több marosvásárhelyi egyetemista is áldozatául esett. Apostolache szellemi vezetőnek állította be magát, kihasználta a fiatalok hiszékenységét. Saját lakását a "szent háznak" nevezte. 

Az áldozatok megpuhításában K. N. A, Sinoai Ildikó és Pápai Márta segédkezett, akik részt vettek a kihasználható fiatalok felkutatásában. Módszerük egyszerű volt: az áldozatokat fokozatosan elidegenítették a családjuktól, a közeli ismerőseiktől, munkahelyüktől, majd rávették őket, hogy költözzenek a "szent házba", ahol következett a megfélemlítés és a kizsákmányolás. 

A Körbe bekerült fiatalokat nemcsak szexuálisan használták ki, hanem eltulajdonították a vagyontárgyaikat, pénzüket. Naponta egyszer étkezhettek, legtöbbször túrós tésztát kaptak, éjszakai pedig szexuális rituálékra kényszerítették őket egy szelet ízes kenyérét. 

Birtalan Villő 11-12 éves korában került a "szent házba" áldozatként. Apostolache Sebastiannak sikerült rávennie Villőt, hogy segítsen újabb áldozatokat keríteni. 

A házkutatások során többek között szexuális segédeszközöket foglaltak le és olyan nejlonszatyrokat, amelyekben az áldozatok levágott haját és körmeit őizték. 

A marosvásárhelyi bíróság csütörtökön elrendelte Apostolache Eusebiu 30 napos előzetes letartóztatását, Pápai Márta és Sinoai Ildikó házi őrizetbe került, Birtalan Villő pedig 60 napos hatósági felügyelet alá. A DIICOT közleménye itt olvasható

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?