Építőteleppé válik Sepsiszentgyörgy és környéke

A következő három évben 23 millió lejt költenek a sepsiszentgyörgyi víz- és csatornarendszer bővítésére és fejlesztésére. Az európai kohéziós alapból finanszírozott projekt keretében 40 utcában összesen 24 000 méter vízvezeték-hálózatot korszerűsítenek, további 14 sepsiszentgyörgyi utcába vezetnek be 6 600 méter vezetéket, illetve 21 utcába 12 000 méterrel bővítik a csatornahálózatot.csatorna

Antal Árpád polgármester szerint a következő három évben egy nagy építőteleppé válik a város, ezért a városlakók türelmét kéri, hiszen ezek a munkálatok várhatóan sok bosszúságot okoznak majd, viszont három év múlva Sepsiszentgyörgy európai szintű közúti, víz- és csatornainfrastruktúrával rendelkezik majd.

A fejlesztési munkálatoknak köszönhetően jobb lesz a vezetékes ivóvíz minősége, és jelentősen csökkennek majd a hálózati veszteségek is, mutatott rá a polgármester.

Ipari park is épül

Sepsiszentgyörgy mellett, Szépmezőn idén elkezdik megépíteni a 16,6 hektáros ipari parkot. Mint arról beszámoltunk a beruházás finanszírozási szerződését tavaly novemberben írta alá a helyi önkormányzat és a Központi Fejlesztési Ügynökség vezetősége. Az önkormányzat által elnyert pályázat összértéke 24,6 millió lej, amiből közel 10 millió lej a vissza nem térítendő támogatás, a többi a település önrésze.epitkezes

A befektető cégeknek székhelyet és működésükhöz szükséges infrastruktúrát biztosító ipari park Szépmezőn épül meg a következő két évben, az önkormányzat számításai szerint első lépésben 12 befektetőt tudnak oda vonzani, amelyek mintegy 450 új munkahelyet hoznak létre.

Antal Árpád polgármester korábban kifejtette: munkahelyteremtéssel lehet javítani a sepsiszentgyörgyiek életminőségén, hiszen bebizonyosodott, hogy ha a hatóságok egy lejt költenek munkahelyteremtésre, az három lejt hoz a közkasszának, míg a szociális segélyekre elköltött egy lej újabb 2-3 lejes kiadást eredményez. Az ipari park létesítése nyomán a város melletti Szépmezőn is csökken a munkanélküliség, és felértékelődnek az ottani lakások.

Kimaradt?