Több mint tíz városban tüntettek a postások

Több városban is tüntettek kedd reggel a Román Posta alkalmazottai, amiért a vállalat és a kommunikációs minisztérium érdektelenséget mutat követeléseikkel szemben. A postások nagyobb fizetéseket és a munkakörülmények javítását szeretnék elérni.

A posta alkalmazottai 200 lejes béremelést követelnek.

A tiltakozó postások elmondták, többször is egyeztettek a vállalat vezetőségével és a szaktárca képviselőivel a jobb munkakörülmények megteremtéséhez, ám eddig nem hozott eredményt. A postai alkalmazottak szakszervezetének Dolj megyei elnöke, Titi Roman elmondta, hogy gondjaik orvoslásáért a vállalat a minisztériumhoz küldte őket, a szaktárca pedig a vállalathoz. "Játszadoznak velünk, sétáltattak minket egyik helyről a másikra. Az alkalmazottak fel vannak háborodva, mert elutasítják a fizetésemelési kérelmüket, holott csak 200 lejes növelést szeretnének. Az alkalmazottak fele nettó 910 és 1100 lejt keres, pedig éppen eleget dolgoznak. Hol hibások ők abban, hogy a vállalat vezetősége sorozatosan elpuskázott szerződéseket, és amiket kötött, csődösek voltak?" - magyarázta a szakszervezetis.

Hozzátette, pénteken ismét összeül a vállalat vezetőtanácsa, hogy bemutassák, hogyan a fizetésemelésekről tárgyaljanak, reméli, hogy az egyeztetések eredménnyel járnak.

Kapcsolódók

Kimaradt?