Nem hagyták jóvá a kolozsvári Apáczai iskola képzőművészeti tagozatát

Megdöbbenését fejezte ki a kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceum igazgatósága, tantestülete és szülői közössége amiatt, hogy a Kolozs megyei tanfelügyelőség év elejétől negyedszer utasítja el kérésüket, hogy az iskolában a továbbiakban is működhessen a magyar tannyelvű képzőművészeti tagozat. 

A közleményükben úgy tájékoztatnak, hogy az iskola a tanügyminisztériumba két alkalommal nyújtott be kérvényt a képzőművészeti szakos ötödik osztály jóváhagyására. Az oktatási tárca arról biztosította az iskola vezetőségét, hogy konkrét érvek, vagyis a minimális 12 fős létszám teljesítése esetén számíthatnak az osztály jóváhagyására - olvasható a közleményben.

Júniusban 16 kisdiák választotta a képzőművészeti tagozat V. osztályát. Ennek ellenére a tanfelügyelőség vezetőtanácsa érdemi tárgyalás nélkül mindkét kérést elutasította - írják. A líceum vezetősége a minisztériumba szeptember 14-én benyújtott beadványára adott választól reméli a helyzet megoldását. A közleményben hangsúlyozzák: nem fogadhatják el, hogy a 16 éves folytonossággal bíró, itthon és külföldön is jelentős eredményeket felmutató tehetségápoló tagozat a tanfelügyelőség elutasító intézkedése miatt megszűnjön.

A témára visszatérünk, mihelyt sikerül a tanfelügyelőség álláspontját megtudakolni. 

Kapcsolódók

Kimaradt?