Ismét üzemképes Márton Áron püspök limuzinja

Megmentette az utókornak Márton Áron püspök 1967-ben gyártott Wolksvagenjét a csíkszentsimoni Szent László kollégium gépszerelő szakcsoportja. A magnificat.ro szerint a limuzint tavaszra forgalomba is íratják, és ismét útra kelhet Erdély útjain.

A hírről Böjte Csaba számolt be a katolikus portálon. „Az egyházunkban sokféle ereklyét tisztelünk, de olyat mely elkezd dobogni, füstölni, száguldani, egészen biztos, hogy nem sokat találunk! Szentéletű Márton Áron autója ilyen tiszteletre méltó ereklye, hisz nagy püspökünket hosszú bérmautakra vitte, tanúja volt gazdája sok vívódásának, népünkért végzett imájának!” – írta a dévai Szent Ferenc alapítvány vezetője.

Az 1967-ben gyártott Wolksvagen limuzint a Márton Áron Emlékév tiszteletére Felvinci István, a csíkszentsimoni Szent László kollégium gépszerelő szakcsoportjának vezetője, a vele dolgozó tanulókkal tette üzemképessé tette. „A tél folyamán szeretnénk az autót az utolsó csavarig átnézni, hogy tavasszal újjászületve, érvényes veterán számtáblával, forgalmival, szentéletű gazdája irányt mutató tanításait hordozva, újból útra kelhessen Erdély göröngyös útjain!!!” – írta Böjte atya.

Kapcsolódók

Kimaradt?