Mutatjuk Maros megye új hulladéktározóját (GALÉRIA)

Szeptember 13-án aláírták egy bukaresti céggel a Maros megyei hulladéktározó kezelésére vonatkozó szerződést – számolt be péntek délután a Kerelőszentpál melletti helyszínen Péter Ferenc megyei önkormányzati elnök.

A megyei önkormányzat a szeptember 29-i ülésen fogadja el a döntést, azt követően pedig a cégnek 84 nap áll a rendelkezésére, hogy megszerezze az összes engedélyt, elindítsa a tevékenységet.

Maros megyében jelenleg Segesváron működik az egyetlen engedélyezett, eurokonform hulladéktározó, de az feltelik 2-3 hónapon belül. A legközelebbi engedélyezett hulladéktározó Hargita megyében van.

A megye polgármesterei és a kilátogató újságírók megtudhatták, hogy 2016. augusztus 15-én készültek el a megyei hulladéktározóval, amely 20 százalékkal kevesebbe került a tervezettnél. Jelenleg az új közbeszerzési törvény végrehajtási normáira várnak, hogy meghirdethessék a továbbiakban szükséges három versenytárgyalás a hulladék szétválasztására, szelektálására és komposztálására, valamint a szemét összegyűjtésére. Mivel a megyét hét régióra osztották fel, valamennyi régióra külön-külön hirdetnek versenytárgyalást.

A Kerelőszentpál közéghez tartozó terület 31,14 hektáron fekszik, amelyből 24,88 hektáron a raktárak, a tisztító berendezések és az adminisztrációs részleg kap helyet, 6.26 hektárnyi területet a mechanikai-biológiai kezelésre használnak. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?