Kárpát-medencéért Nívódíj a Kincses Kolozsvár Egyesületnek

A Kolozsvári Magyar Napok megszervezéséért a Magyar Termék Nagydíj Kárpát-medencéért Nívódíja elismerő címet adományozták a Kincses Kolozsvár Egyesületnek.

A dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes ajánlása alapján odaítélt díjat munkatársai nevében Gergely Balázs, az egyesület elnöke vette át kedden az Országház épületében megszervezett díjátadó ünnepségen.

A nagydíjat 1998 óta a hazai és a Kárpát-régióban tevékenykedő azon vállalkozásoknak ítélik oda, amelyek tevékenységük során kiemelt szerepet vállalnak a Kárpát-medencei térségek gazdasági együttműködésében.

„A díj elismeri azt a tevékenységet, mely a folyamatos kiváló minőség mellett elkötelezett a hagyományok tisztelete, a környezet védelme és a magyarság eszméje iránt” – szerepel a díjról szóló értesítésben.

Az ünnepélyes díjátadón ünnepi köszöntőt mondott dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke, Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkára, valamint Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Fogyasztóvédelemért felelős államtitkára.

A díjat Potápi Árpád János államtitkár nyújtotta át Gergely Balázsnak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?